Stokke wandelwagen

De Stokke-wandelwagen is in meer dan vijftig landen verkrijgbaar en staat bekend omwille van het innovatief karakter waarbij er veelvuldig wordt afgeweken van het klassieke concept van een wandelwagen. Hier staat de stimulatie van het kind centraal. Een Stokke-kinderwagen kopen is dan ook altijd een goed idee, al is het maar voor de Scandinavische kwaliteit die in iedere Stokke-kinderwagen terug te vinden is. Weet je niet welke Stokke-wandelwagen je moet kopen? Ontdek dan onze persoonlijke favorieten en vind een Stokke-kinderwagen die bij je past.

Over de Stokke-wandelwagen

Stokke werd in 1932 in het Noorse Ålesund opgericht en focuste voornamelijk op de productie van busstoelen. Stokke deed waardevolle informatie op over ergonomische zitoplossingen en de gevolgen van een incorrecte zithouding op jonge leeftijd. Sinds de jaren ’70 besloot Stokke zich dan ook te focussen op de allerkleinsten en kwam het onder andere met de bekende Tripp Trapp-stoel op de markt. Op de eerste Stokke-wandelwagen was het wachten tot 2003. Tot deze lijn behoort onder andere Stokke kinderwagen 3 in 1 en de Stokke Xplory, een extra hoge Stokke-kinderwagen. Het is pas sinds 2006 dat Stokke zich enkel nog focust op het kindersegment. In 2014 werd Stokke overgenomen door het in België gevestigde NXMH.

Hoewel de Stokke-wandelwagen slechts een klein deeltje uitmaakt van het assortiment van deze Noorse producent, wordt de Stokke-wandelwagen geroemd omwille van de elegantie en duurzaamheid. Niet voor niets wist de Stokke-wandelwagen al meerdere prijzen in de wacht te slepen en viel het ook bij de Nederlandse consumentenorganisatie Consumentenbond al meermaals in de prijzen.

De filosofie van Stokke komt dan ook duidelijk naar voren in de Stokke-wandelwagen. Het is een filosofie waarbij het belang van het kind centraal staat. De Stokke-wandelwagen werd dan ook ontwikkeld om het kind ergonomisch te ondersteunen en het kind maximaal te stimuleren. Het is meteen ook de reden waarom de Stokke-kinderwagen zo’n hoog zitje heeft: onderzoek heeft uitgewezen dat het voor de ontwikkeling van het kind beter is dat het kind dichter bij de ouders zit en de blik voortdurend op de ouders heeft gericht. Net zoals bij de andere producten helpt de Stokke-wandelwagen de band tussen ouder en kind dan ook te verstevigen en draagt het bij aan vele mooie momenten samen.