Pericles wandelwagen

Pericles is niet het merk van de talloze uitvoeringen en de vele Pericles-wandelwagens. Pericles kiest eerder voor een fijn maar goed assortiment dat vooral uitblinkt op kwalitatief vlak. Bovendien kan je zelf de Pericles-kinderwagen naar je hand zetten door voor je Pericles-kinderwagen onderdelen te bestellen. Wel vaker kan je de buggy Pericles tweedehands vinden en dat heeft natuurlijk te maken met de uitstekende kwaliteit, waardoor het moeiteloos de eerste levensjaren van het kindje doorstaat. Koop je liever niet de buggy Pericles tweedehands? Dan ontdek je hieronder wat de beste Pericles-wandelwagens zijn en bestel je meteen online de beste Pericles-kinderwagen.

Over de Pericles wandelwagen

Tot 1887 gold Groot-Brittannië als de referentie voor de kinderwagenindustrie en werden ook in België alle kinderwagens geïmporteerd. De vraag nam alleen maar toe en het potentieel zette een aantal Belgische ondernemers tot actie aan. Spoedig groeide Deinze, waar Eugène Hebbelinck in 1887 zijn fabricage-atelier oprichtte, uit tot de Europese hoofdstad van de kinderwagens. Het fabricage-atelier groeide later uit tot “Les Usines Torck” dat op zijn hoogtepunt meer dan 700 mensen tewerkstelde vooraleer het in 1971 verrassend over de kop ging.

In 1888, vrijwel terzelfdertijd met de oprichting van Eugène Hebbelinck zijn atelier, werd in Deinze het bedrijf Manufacture de voitures d’enfants, mail-carts, velocipedes etc. opgericht. Het bedrijf werd in 1906 overgenomen door René De Busseré die de naam veranderde naar “La Carrosserie Enfantine”. In 1927 bedacht hij het merk Pericles, niet verwijzend naar het toneelstuk van Shakespeare maar naar de Griekse redenaar wiens ambitieuze projecten werk gaven aan de mensen van Athene.

Hoewel het industrieel belang van Deinze lang niet meer zo groot is als vroeger, beantwoordt de Pericles-wandelwagen nog steeds aan de hoge verwachtingen van jonge ouders. Toch produceert het bedrijf ook meer dan alleen de Pericles-wandelwagen en vind je er bijvoorbeeld ook draagmanden, parken, babyfoons, babybedden, kinderstoeltjes, pluche knuffels, verzorgingstafels en zelfs kindertipi’s. De nv La Carrosserie Enfantine doet het dan wel niet meer vanuit Deinze, maar met haar hoofdkantoor in Destelbergen staat het wel nog steeds garant voor de Belgische kwaliteit die de Pericles-wandelwagen ook vroeger typeerde.